miercuri, 4 august 2021

Alimentatia ultraprocesata si microbiomul

Aseara am urmarit un film in care un dr a facut un experiment pe propriul corp.
A vrut sa vada ce se intampla daca trece la o alimentatie 100% cu alimente ultraprocesate.
Timp de 4 saptamani numai asta a mancat .
Deja dupa prima saptamana au aparut modificari la nivel stomac si intestine . Crampe, balonari , constipatie....
Dureri de cap , oboseala , apatia, somn dereglat.
Etc.
Dupa 4 saptamani a facut analize si i-au iesit aiurea .
Dar cel mai important a facut 2 RMN si a observat schimbari semnificative la nivelul creierului.
Au aparut circuite noi care controlau satietatea pofta de mancare si placerea obezitatea ...
Toti au ramas surprinsi de asa ceva .
A incheiat experimentul si dupa inca o saptamana si ceva a inceput sa isi revina si sa dispara simptomele .
DAR la inca o luna a facut RMN si a vazut ca acele circuite noi nu disparusera.

 A urmarit si schimbarile care au intervenit la copii in brazilia cand a fost introdusa aceasta alimentatie.
Obezitatea a aparut in primul rand apoi o gramada de alte boli metabolice chiar si genetice

 Se stie ca daca nu mesteci cum prebuie si mananci repede pot aparea probleme digestive si de alta natura.
Ei bine, mancarea ultraprocesata este facuta in asa fel , moale , uleioasa alunecoasa, etc ...pentru a te face sa manamci cat mai repede si sa nu mesteci cum trebuie..
Creierul nici nunmai poate procesa ce gusturi , consistenta .etc are mancarea pe care o inghiti.
Astfel sunt blocate anumite reactii care au legatura  cu satietatea  etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu