duminică, 22 mai 2022

Vinul rosu si microbiota intestinala


              Vinul roșu, consumat cu moderație, benefic pentru microbiota intestinală
    Cercetătorii au descoperit faptul că vinul roșu ar putea fi potrivit pentru sănătatea microbiotei intestinale, crescând numărul diferitelor tipuri de bacterii benefice.
    Beneficiile ar proveni din polifenoli, compuși care sunt mai puțin găsiți la vinul alb, bere sau cidru.
    Polifenolii se găsesc și în multe fructe și legume.
    Un pahar de vin roșu timp de o săptămână a fost suficient pentru a face diferența.
    Polifenolii, cum ar fi resveratrolul din pielea strugurilor roșii, sunt micronutrienți despre care se crede că au proprietăți benefice și acționează ca un combustibil pentru microbii utili care trăiesc în intestinul omului.
    Cavitatea orală conține trilioane de bacterii și alte microorganisme, iar această comunitate de bug-uri „prietenoase" ne ajută să ne menținem sănătoși.
    Cercetătorii au mai arătat faptul că mici modificări ale microbiotei, care ne poate face mai susceptibili la boli precum sindromul de colon iritabil, boli de inimă și obezitate și poate chiar să ne afecteze starea de spirit și sănătatea mentală sunt cauzate de stilul nostru de viață, precum și a unor diete și tipuri de medicamente. Toate acestea pot deranja ecosistemul intestinal fin echilibrat.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu