marți, 26 octombrie 2021

Bolile cardiovasculare și mortalitatea de cauză cardiovasculară, asociate cu alimentele ultraprocesate

Bolile cardiovasculare și mortalitatea de cauză cardiovasculară, asociate cu alimentele ultraprocesate

        Când alimentele sunt procesate, acestea pot rămâne fără beneficiile naturale, în schimb li se adaugă substanțe și aditivi alimentari nu doar lipsiți de beneficii, ci chiar nocivi.    Prelucrarea modifică și structura fizică a alimentelor, astfel încât nu este de mirare că aportul de alimente ultraprocesate este legat de supragreutate și obezitate, hipertensiune arterială, sindrom metabolic și diabet de tip 2.

        Participanții care declaraseră că au consumat cea mai mare cantitate de alimente ultraprocesate au avut rate mai mari de incidente cardiovasculare comparativ cu cei care consumau alimente ultraprocesate doar ocazional.

        Sursa

https://doc.ro/dieta-si-sport/alimentele-ultraprocesate-cresc-riscul-de-mortalitate-prin-boala-cardiovasculara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu